Usein kysytyt kysymykset

Kuinka voimme varmistua siitä, että sama hakemus tulee huomioiduksi sekä suurapurahan että pienemmän hankeapurahan osalta?

– Tullaksenne huomioiduksi sekä suurapurahan että pienempien apurahojen haussa, teidän tulee jättää kaksi erillistä hakemusta.

Voiko hakemuksen täyttää osittain tai kokonaan englanniksi?

– Hakemuksen voi täyttää myös englanniksi. Jos haluat koko hakulomakkeen englanniksi, apurahajärjestelmän sisäänkirjautumissivulla valitse yläpalkista ”In English” ennen sisäänkirjautumista.

Kuinka teen edistymisselostuksen hakiessani uutta rahoitusta Juho Vainion säätiöltä?

– Jos haet jatkorahoitusta samaan tutkimukseen, voit tehdä edistymisselostuksen uuden hakemuksen ”4. Edistyminen” -välilehdeltä. Jos haet rahoitusta kokonaan uuteen hankkeeseen, tulee sinun tehdä edistymisselostuksesi aikaisemman hakemuksesi ”Raportointi” -välilehdeltä. (”Lisää uusi raportti” –> ”Edistymisselostus”. Edistymisselostus tulee aina tehdä järjestelmään, emme ota vastaan muulla tavoin toimitettuja raportointeja.

Myönnetäänkö apurahoja suomalaiselle opiskelijalle, joka tekee väitöskirjaopintojaan ulkomailla?

– Väitöskirjaopintojen tekeminen ulkomailla ei ole este apurahan hakemiselle.

Voitteko antaa arvion voinko hakea / onko minulla mahdollisuuksia saada apurahaa?

– Hakuilmoituksessamme on kuvaus siitä, mihin säätiömme myöntää apurahoja. Asiantuntijamme ja hallituksemme tekevät hakemuskohtaisesti apurahapäätökset. Emme anna etukäteen tapauskohtaisia arvioita mahdollisuuksista saada apurahoja.

Onko tutkimussuunnitelmalle määritetty enimmäissivumäärä?

– Mitään enimmäissivumäärää ei ole määritetty. Tutkimussuunnitelmien pituus on vaihdellut yhdestä viiteen sivuun. Yleensä sitä parempi mitä tiiviimpi esitys.

Kun kyseessä on hankeapurahan hakemus, niin kenen ansioluettelo liitteeksi laitetaan?

– Emme ole ohjeistaneet asiaa. Harkinta on jätetty hakijalle. Oletamme, että kuitenkin tutkimusryhmän johtajan lyhyt ansioluettelo on liitteenä.

Tarvitseeko hakemuksessa mainita suosittelijoita?

Säätiö ei pyydä suosituksia apurahahakemuksen tueksi.

Top